Voorwoord Apneu Portal

Welkom op het Apneu Portal

Nadat in februari 2009 bij mij slaapapneu werd geconstateerd, ben ik me gaan verdiepen in deze aandoening.

Veel heb ik geleerd van de voorlichting, georganiseerd door de  Apneu Vereniging, waarvan bestuur en een heel aantal vrijwilligers, samen met ziekenhuizen, zorgverleners en specialisten, voorlichting verzorgen aan patiënten en verder geïnteresseerden (zie voor hun site de linkpagina)
Ook op het Apneuforum heb ik van mede Apneu patiënten een heleboel geleerd en hopelijk nieuwkomers op mijn beurt weer beleerd.
En natuurlijk heb ik veel geleerd van mijn eigen behandeling, waar ik vaak het voortouw in heb genomen, omdat je als Apneu patiënt vaak onder verschillende medische disciplines valt.

Ik pretendeer geen expert te zijn, maar heb in de loop van de tijd wel veel informatie opgedaan en heb ook veel tips gezien, die voor de patiënten handig kunnen zijn.

Ik wil op deze site aan de bezoekers in mijn eigen woorden basisinformatie over Apneu verschaffen en hoop deze informatie ook steeds verder te kunnen uitbouwen. (Soms heb ik natuurlijk de informatie gewoon ergens overgenomen. Ik zal dit, indien relevant, vermelden).
Als u deze site hebt bezocht hoop ik dat u van termen als OSAS, CSAS, AHI, CPAP, MRA en nog een stel andere termen begrijpt wat bedoeld wordt.
Per slot van rekening kan het geen kwaad om een en ander van je aandoening af te weten

Een waarschuwing vooraf:

De informatie op deze site zal redelijk algemeen zijn.

Uitgangspunt is de Slaap Apneu.

Niets meer, maar hopelijk ook niets minder.

In de toekomst zal ik proberen onderwerpen verder uit te diepen. Ik zal echter wel proberen, dit dan apart van de basisinfo neer te zetten, zodat het voor nieuwkomers overzichtelijk blijft.

Dat er een behoefte is aan deze voorlichting zie je in onderstaande grafiek van 21 augustus 2014.

graph 21-8-14

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Daan

 

 

Klik op het plaatje om naar de site te gaan

 

Content Protected Using Blog Protector By: PcDrome.